Make your own free website on Tripod.com

DISCLAIMER

Rencana-rencana yang kami tulis ini bertujuan untuk memberikan kefahaman kepada masyarakat tentang perkara-perkara yang berkaitan dengan kesihatan. Ia adalah sebahagian daripada sumbangan kami kepada masyarakat Malaysia, dan Melayu khususnya, yang mendapati kebanyakan rencana-rencana yang boleh didapati hanya ditulis dalam Bahasa Inggeris. Anda digalakkan menyebarkan maklumat yang ada di dalam webpage kami ini. Bagaimanapun, kami berharap ia dapat dikaitkan dengan laman web kami ini iaitu www.anispharmacy.com. >>> Baca seterusnya..

Semua rencana yang disiarkan adalah sebagai perbincangan sahaja. Kami berusaha memberikan maklumat yang tepat dan tidak bertanggung jawab sekiranya terdapat kesilapan dalam rencana tersebut. Anda dinasihatkan supaya mendapatkan nasihat pakar atau doktor anda untuk membuat diagnosis terhadap penyakit anda. Untuk nasihat lanjut berkaitan ubat-ubatan yang anda ambil / makan, sila berjumpa dengan ahli farmasi terdekat. Sila lawat laman-laman web ini untuk membaca mengenai hoax (email atau rencana palsu) yang banyak terdapat di internet:

bullet

www.snopes.com

bullet

http://urbanlegends.about.com

bullet

www.hoaxbusters.ciac.org

bullet

www.purpotal.com

bullet

www.cert.org/other_sources/viruses.html

Perbincangan melalui email pula dijawab oleh Farmasi Anis dan juga ahli-ahli diskusi farmasianis yang lain.

Setiap penyakit ada ubatnya. Selain daripada berusaha dengan ubat-ubatan, jangan lupa berdoa kepada Allah s.w.t. untuk pertolonganNya. Tiada penyakit yang berjangkit dengan sendirinya melainkan dengan ketentuan Allah s.w.t.

Untuk membaca ayat-ayat Shifa (penyembuh) dari Al-Quraan, sila klik di sini.

Assalamu’alaikum dan salam sejahtera. Saya berharap rencana-rencana yang saya tulis dapat membantu anda menambahkan pengetahuan am dalam bidang ini. Saya berharap agar anda dapat turut sama mempromosikan laman web kami ini kepada kawan-kawan anda. Terima kasih. Ibrahim Abdullah, BPharmacy(Nottingham).

Ibrahim Abdullah adalah penulis rencana-rencana (kecuali beberapa rencana yang dinyatakan nama penulisnya) dan juga webmaster laman web ini. Mendapat pendidikan awal di Maahad Hamidiah Kajang sebelum menduduki A-Levels (Batch 5) di PPP/ITM seterusnya University of Nottingham, UK. Sekiranya anda alumni tempat-tempat ini, silalah berhubung kembali dengan menghantar email kepada kami.